Hotell i Praha (Praha, Tsjekkia)

  782 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  727 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 1. 903 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 2. 1.027 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  1.850 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 3. 1.012 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  1.596 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 4. 571 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  939 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 5. 572 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

Hotell i Praha

Finn svært billige hoteller i Praha, Tsjekkia. Søk og sammenlign prisene på overnattingstilbud for å finne de beste prisene på trivago

 • Omfattende hotellsøk for Praha på nett
 • Finn et billig hotell i Praha!
 • Bestill til en kjempegod pris!

Topprangert Hotels i Praha

 • 1.509 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  1.592 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  740 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 • 1.086 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 730 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 • 824 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 • 940 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  767 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 • 654 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

Praha

Praha - hovedstaden i Den Tsjekkiske republikk-regnes for å være en av de aller vakreste hovedstedene i Europa, og kalles både for “Den gylne byen”, “Byen med de tusen spir” og “Europas hjerte”. Mange mener Praha er en av de mest spennende storbyene i sentral-Europa, og byen er blant de fem mest populære storbyene blant nordmenn. Her ligger severdighetene som perler på en snor, og du kan glede deg over imponerende arkitektur, gammel historie, spennende museer samt gode shoppingmuligheter, et rikt kulturliv og et pulserende natteliv.

Storby med historisk sus

Praha har rundt 1,2 millioner innbyggere og en spennende historie som strekker seg tilbake til 800-tallet da slavene ankom. Før den tid var området bebodd av både keltiske og germanske folk. I dag er byen særlig kjent for sine vakre bygninger som representerer mange ulike stilarter, alt fra jugendstil til barokk,gotisk, kubisk, neoklassisk og moderne arkitektur. Praha ble ikke skadet under andre verdenskrig og siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarver på grunn de mange historiske og godt bevarte bygningene. Stemningen er nesten trolsk når man rusler rundt i de krokete gatene, og uansett hvor man går finner man historiske områder fra ulike tidsepoker.

Selv om byen er ganske stor, er selve sentrum ganske lite og du trenger ikke lang tid for å få en grei oversikt. På en halvtimes tid kan du spasere gjennom viktige severdigheter som Nasjonalmuseet øverst i hovedgaten Vaclavska Namesti, gjennom det historiske torget i Gamlebyen, over Karlsbroen og opp til Slottet. Det som særlig slår en når man vandrer rundt i Praha er de mange tårnene som stikker opp over alt- antallet anslås til å være mer enn 500. Mange av gatene i sentrum er gågater og det er fint å bare rusle rundt til fots, eller slentre langs elven Vltava som deler byen i to.

Severdigheter

Å vandre rundt i Prahas gater er en severdighet i seg selv, hvor enn du går vil møte gammel historie og storslåtte bygg og monumenter. Ta deg for eksempel en tur til Karlsbroen som er en av Europas eldste stenbroer, bygget på 1300-tallet. Den vakre broen krysser over elven og var i tidligere tider det viktigste bindeleddet mellom byens ulike områder og landsbygda. Broen er en populær turistattraksjon,men tidlig om morgenen kan du oppleve den nesten helt for deg selv. Gamlebyen (Stare Mesto) er et “must” for de fleste turister. Det store torget ble påbegynt helt tilbake til 1100-tallet, og fungerte som markedsplass og møtepunkt mellom flere handelsruter. Også i dag kan Gamlebyens torg beskrives som byens hjerte og er et svært livlig sted med puber, restauranter, butikker, underholdning, gallerier og museer. Hver time stimler folk sammen ved Rådhuset ved torget for å se figurene i den berømte Astronomiske klokken gjøre sin evige runddans.Det mekaniske urverket fra 1400-tallet viser ikke bare tiden, men også solens, månens og alle planetenes posisjoner. Og mens du er i Gamlebyen er det en fornøyelse å rusle rundt i nettverket av trange gater og velholdte hus med barokkfasader, kikke innom et galleri eller noen av de mange småbutikkene. I området sør for Gamlebyen ligger Nove Mesto eller Nybyen (som forøvrig ikke er helt ny, men stammer fra 1300-tallet) der byens hovedgate Vaclavska Namesti strekker seg opp mot Nasjonalmuseet med sine berømte samlinger av blant annet bergarter og mineraler. Hovedgaten er en bred boulevard som preges av shoppingsentre, luksushoteller, fortausrestauranet og utesteder. Prisene her er langt stivere enn i sidegatene, men gaten er vakker med sine midtrabatter med blomsterbed og den store statuen av nasjonalhelten St. Vaclav.

På vestsiden av elven ligger Lillebyen (Mala Strana) som var markedsplass allerede på 700-tallet og som har blitt brukt mye i filmer med handling fra middelalderen. Bydelen er perfekt for en romantisk spasertur med sine trange brostensbelagte gater, det barokke torget og sine mange kirker,puber og småbutikker. Her finner du flere gode restauranter med nydelig utsikt mot elven, Karlsbroen og Gamlebyen. På en høyde over Lillebyen i området som kalles Hradcany ligger Praha slott. Slottet har vært sete for konger og keisere i flere århundrer og er velkjent fra turistbrosjyrer og postkort. I dag fungerer det store middelalderslottet som presidentpalass og ved hovedporten kan du få med deg vaktskiftet hver time. På Hradcany-høyden ligger både den gotiske St. Vitus katedralen (som er sete for erkebiskopen i Praha), flere museer, tårn, vakre palasser, gallerier og et kloster. Et yndet turiststed er også Jødekvarteret (Josefov) som ligger mellom Gamlebyen og Vlataelven i nord. Bydelen stammer fra 1200-tallet da alle byens jøder ble forvist fra husene sine og ble beordret til å bosette seg her. Her finner du flere synagoger, den berømte og gamle jødiske kirkegården og bygninger og monumenter som er blant de best bevarte i sitt slag i Europa.

Bo godt i Praha

Du kan velge mellom et stort antall hoteller i ulike prisklasser og mange av dem liggger i gangavstand til de viktigste severdighetene. På Apartments Old Town Square bor du i en bygning fra 1200-tallet midt på torget i Gamlebyen. Leilighetene er store og velutstyrte med alt du trenger for å lage din egen mat og føle deg som hjemme.Velger du Charles Bridge Apartment bor du rimelig og rett ved Karlsbroen og en 15 minutters gåtur fra Gamlebyen. Boenhetene er fordelt over ulike historiske bygninger, noen av dem over to plan, og har romslig stue med kjøkken. Det berømte Franz Kafka museet ligger bare 200 meter unna. På museet kan du se de første utgavene av den verdenskjente forfatterens bøker og lese flere av brevene og dagbøkene hans.Vil du bo luksuriøst kan du velge Buddha-Bar hotell. Hotellet ligger i nærheten av Gamlebyen og den fasjonable handlegaten Parizska. Atmosfæren er avslappet, sengene behagelige og etter en lang dag med sightseeing kan du nyte spa med boblebad, badstue og massasje eller en bedre middag på hotellets restaurant.

Mer enn bare historie

Sko og lysekroner eller glass av krystall er populære varer å handle i Praha, og prisene ligger som regel godt under de norske. De store shoppingsentrene finner du i området nederst i hovedgaten Vaclavska Namesti, og i gatene Na Prikope og Narodni finner du alle de kjente merkebutikkene.

Når sulten overtar for shopping og severdigheter, er veien til spisestedene kort. Det kryr av restauranter og kafeer i Praha. De lokale, tradisjonelle rettene består ofte av svinekjøtt, surkål og knødel (potetboller) med øl til.Tsjekkerne er kjent for sitt gode øl med lange tradisjoner, og spesielt i sidegatene er både mat og drikke langt rimeligere enn det vi nordmenn er vant til.

Etter mørkets frembrudd kan den Tsjekkiske hovedstaden by på et spekter av steder der du kan feste hele natten. I nærheten av sentrum kan nevnes Lucerna Music Bar, Futurum eller Klubb Lavka nede ved elven.Vil du ta det litt roligere kan du gå på en konsert eller forestilling.Gjennom tidene har Praha vært en av Europas viktigste kulturelle senter med sine tatere, opera- og konserthus og gallerier. Billettene er som regel billige og de fleste konserthusene og teatrene holder til i historiske bygg med vakker utsmykking som gjør opplevelsen enda større. Blant de mest anerkjente konserthallene er Bertramka og Atrium Zizkov, men klassiske konserter kan du også få med deg i kirker, på trappene til nasjonalmuseet eller i hager og parker om sommeren.

Our top-rated cheap hotels in Praha

 • 1.246 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 • 974 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 816 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
 • 1.420 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.026 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  962 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 739 kr per natt
  Anslått pris forjuni 2024
  1.350 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

Ofte stilte spørsmål om Praha