Hotell i Krakow (Lesser Poland, Polen)

  779 kr per natt
  Anslått pris for18. aug. - 19. aug.
  1.134 kr per natt
  Anslått pris for17. mars - 18. mars
  879 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
 1. 933 kr per natt
  Anslått pris for17. mars - 18. mars
  748 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
 2. 1.029 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
 3. 881 kr per natt
  Anslått pris for11. mars - 12. mars
 4. 1.045 kr per natt
  Anslått pris for13. mars - 14. mars
  895 kr per natt
  Anslått pris for3. juli - 4. juli
  666 kr per natt
  Anslått pris for19. mars - 20. mars

Hotell i Krakow

Finn svært billige hoteller i Krakow, Polen. Søk og sammenlign prisene på overnattingstilbud for å finne de beste prisene på trivago

 • Omfattende hotellsøk for Krakow på nett
 • Finn et billig hotell i Krakow!
 • Bestill til en kjempegod pris!

Topprangert Hotels i Krakow

  925 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
 • 847 kr per natt
  Anslått pris for4. mars - 5. mars
 • 1.274 kr per natt
  Anslått pris for2. apr. - 3. apr.
 • 830 kr per natt
  Anslått pris for17. mars - 18. mars
  1.545 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
 • 983 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
 • 1.056 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
  573 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars

KRAKOW

Er du ute etter billig shopping kombinert med historie, god mat og drikke? Da er Krakow midt i blinken! Byen, som av mange blir ansett som Polens vakreste middelalederby, er også en av de rimeligste storbyene i Europa. Krakow er Polens tredje største by, og slapp utrolig nok unna ødeleggelser under andre verdenskrig. Dette gjør at man finner unik arkitektur her som gir byen en helt spesiell atmosfære, og det var nok nettopp dette som gjorde den annerkjent av UNESCO som et monument over verdens kulturarv.

GAMLEBYEN

Byens sentrum ligger i gamlebyen, omkranset av flere vakre parker. I hjerte av byen ligger markedsplassen, Rynek Glowny, som det heter på polsk. Plassen er den største i sitt slag blant middelalder byer i Europa, og regnes i tillegg for å være et av de vakreste torgene i verden. Her kan du nyte et deilig måltid, eller noe å drikke, mens du tar inn over deg en helt annen era. Omkranset av historiske hus og kirker, er den det perfekte utgangspunkt for å bli bedre kjent med byen og dens historie. Her ligger blant annet Kleshallen (Sukienneice) som er en av byens vakreste renessansebygninger. Det er ikke lenger noe marked her, som navnet skulle tilsi, men derimot et stort utvalg suvenirbutikker i første etasje, og Krakows nasjonalmuseum i andre.

Det er mange vakre kirker i Krakow, og den mest berømte av dem er Mariakirken. Dette er en gotisk mursteinskirke, spesielt kjent for sitt alter, som er utskjært i tre. På markedsplassen ligger også St. Wojciech, en kirke fra 900-tallet. Tar du de 100 trappetrinnene opp i Rådhustårnet fra 1300-tallet kan du oppleve den beste utsikten byen har å by på. Kjelleren ble i sin tid brukt som fangehull, stor kontrast til hva den rommer i dag; en koselig cafe og et teater. Dette er gjennomgående for markedsplassen; flere av kjellerene fra middelalderen huser både pubber, resturanter og cabareter. Men du trenger ikke sitte under jorden for å spise.

MARKEDPLASSEN

På markedsplassen finner du flere cafeer og resturanter. Blant de mest kjente er Pod Palmą på Krzysztofory Palace som ble åpnet i 1876, og Wierzyneks resturant. Hvorfor ikke forsøke polens nasjonalrett Bilgos bestående av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker? Blir dette for hard kost kan du forsøke en annen berømt rett; Barszscz, rødbet suppe. Uansett hvilke preferanser du måtte ha, tilbyr Krakow noe for enhver smak, men flere har spesialisert seg på polske retter. Vil du bo ”midt i gryta” er Hotel Wentzl det perfekte valg. Med en plassering midt i sentrum av markedsplassen har du ”alt” rett utenfor døren. Hotellet har selvfølgelig en historisk bakgrunn, og hver av de 18 rommene tilbyr hvert sin unike innredning. Også hotell Betmanowska Residence har beliggenhet midt i sentrum, og det er vel ikke feil å bli ønsket velkommen med fersk frukt og en flaske prosecco?

Det er enkelt å komme seg rundt i Krakow. De fleste severdigheter er innen gåavstand og mesteparten av det historiske området i byen er bilfri sone. Dette gjør det spesielt godt tilrettelagt for turister. Offentlig transport er likevel enkelt og billig, og man kan ta både trikk, buss og lokaltog. Taxi er gjerne det enkleste, og som mye annet i Polen; billig.

ATTRAKSJONER

En tur til Auschwitz er obligatorisk når man er i Krakow. Dette var den største utrydningsleiren av jøder under andre verdenskrig. Selve stedet ligger en time utenfor Krakow, og det tilbys flere ulike guidede turer. Regn med å sette av et par timer om du skal få sett alt. En annen severdighet du ikke kan gå glipp av er Saltgruvene i Wieliczka. Med sine over 300 km lange gruveganger var disse blant de tolv første stedene oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

Dette er en helt spesiell severdighet dypt under bakken, med lange ganger som strekker seg gjennom små og store haller som rommer gallerier fylt av kunst, hogget ut i saltstein. Rosinen i pølsen er den rikt utsmykkede saltkatedralen ”St. Kingas kapell” oppført mellom 1895 og 1928. Her er det plass til hele 500 mennesker. I tillegg rommer saltgruvene verdens dypeste kurbad med sine innsjøer. Er du interessert i å se hvordan de kongelige bodde? Krakow var en gang Polens hovedstad, og da bodde landets herskere på Wawel slott. Når rommer den et museum og er vel verd et besøk. Nøyer du deg ikke med å se hvordan de kongelige bodde, kan du selv bo som en majestet på Hotell Kanonicza 22, som byr på overdådig luksus.

Er du ute etter å gjøre noen skikkelig varp kan du besøke en av byens flere markeder. I bydelen Kazimierz er det marked hver lørdag hvor du til gode priser finner både antikviteter og nips. Denne bydelen var et område for jøder fra hele Europa, helt til beboerne ble tvangsflyttet til gettoer. Bydelen er i dag modernisert og poulær både blant lokale og turister, med sine mange barer og resturanter. I tillegg var det her Steven Spielbergs film ”Schindlers liste” ble innspilt, og det arrangeres guidede turer hvor flere kjent områder fra filmen vises frem. Denne bydelen, som lenge led av forfall, har nå fått et nytt pust hvor flere unge kunstnersjeler er med på å sette sitt bohemske preg på området. Dette er et nytt og trendy område hvor det til stadighet åpner nye barer og nattklubber.

SHOPPING

Fra desember åpner Krakows mange julemarkeder hvor du kan rusle rundt mens du lytter til julemusikk, handle mat og drikke, håndarbeid og julepynt. Er du ute etter julestemning er den ikke til å unngå i lysene fra Krakows glitrende lys og snøhvite gater.

Ønsker du handle klær og annen mote finnes det en rekke kjøpesentre med både nasjonale og internasjonale merkevarer. Gågaten i Florianske er noe dyrere enn gjennomsnittet i Krakow, med sine elegante butikker av høy kvalitet. Til tross for dette kan du likevel gjøre noen gode kjøp. Galeria Krakowska er byens nyeste kjøpesenter som har ”alt”. Her er det både kjente merkevarebutikker, elektronikk- og sportsbutikker.

Vil du gjerne kombinere handlerunden med underholdning er Krakow Plaza rett sted; med over 100 butikker tilbyr de også en underholdningsavdeling med bla bowling, fantasy park og Imax kino. Og skulle du mangle noen butikker ligger M1 rett over gaten med 140 forretninger. Er det størrelsen det kommer an på slår Galeria Kazimierz de fleste. Med merkevarekjeder og flere gode restauranter spredt ut over 38 150m2 skal det mye til for å slå. Her finner du også den beste kinoen i Krakow. Det går gratis busser fra Wawel hit. Det kan være verd å merke seg, at det er i Krakow som i Norge; de fleste butikkene er stengt søndager.

UTELIV

Og det er kanskje like greit, for når kvelden kommer er det nok av utesteder å bruke tiden sin på. I Gamlebyen virker det som om byen aldri sover, med over 200 cafeer, restauranter og utesteder er det liv hele uken. Tre kasinoer hvor minsteinnsatsen er ti kroner, gir dem som er interessert i rulett, blackjack, poker og spilleautomater nok å holde fingrene i. Ikke glem pent antrekk!

Så som det ble sagt innledningsvis; Krakow kan by på de meste. Denne storbyen er som en kameleon; historisk, men likevel trendy og ung. Her finnes noe for enhver smak, om man vil være en uke, eller ta en helgetur.

Our top-rated cheap hotels in Krakow

 • 1.692 kr per natt
  Anslått pris for18. mars - 19. mars
  693 kr per natt
  Anslått pris for17. mars - 18. mars
 • 1.662 kr per natt
  Anslått pris for18. mars - 19. mars
  525 kr per natt
  Anslått pris for4. mars - 5. mars
  836 kr per natt
  Anslått pris for10. mars - 11. mars
  910 kr per natt
  Anslått pris for19. mars - 20. mars
 • Velg datoer for å se priser og tilgjengelighet
  997 kr per natt
  Anslått pris for20. mars - 21. mars

Hoteller i Krakow

Disse hotellene kan også være interessante for deg...

Bydelene - Krakow

Severdigheter i Krakow

Mest populære destinasjoner

Flere populære destinasjoner