Hotell i Stavanger (Rogaland, Norge)

  1.789 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 1. 1.479 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.571 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.363 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.466 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 2. 1.114 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 3. 1.652 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  809 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 4. 1.330 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 5. 951 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

Hotell i Stavanger

Finn svært billige hoteller i Stavanger, Norge. Søk og sammenlign prisene på overnattingstilbud for å finne de beste prisene på trivago

 • Omfattende hotellsøk for Stavanger på nett
 • Finn et billig hotell i Stavanger!
 • Bestill til en kjempegod pris!

Topprangert Hotels i Stavanger

 • 1.558 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.339 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.403 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  709 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.179 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  866 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

STAVANGER

Stavanger er en av Norges perler, og byen trekker til seg turister fra hele verden. Folk reiser langveisfra for å få se fjordene, Prekestolen, strendene og for å besøke den historierike naturen i området. Hvilket privilegium er det ikke å kunne rette nesen innlands, og se mer av Norge denne ferien?

Stavanger sentrum har når som helst på året en hel del å tilby deg og familien din. Her kan du besøke utallige museer, du kan se gamlebyen, ta en båttur, bade eller besøke noen av de eldste kjøpmann-butikkene i byen. Reiser du på våren eller sommeren er det anbefalt å se mer av området rundt Stavanger. Start turen med et besøk i Valbergtårnet. 26 meter høyt, og bygd på tidlig 1850-tallet huser branntårnet, Valbergtårnet, i dag Vektermuseet. Det er dessuten et fantastisk utsiktspunkt. Opplev å stå på tronen av byen mens du får en viss oversikt over hvor langt byen strekker seg eller hvor hotellet ditt ligger.

Det er et godt utvalg av hoteller i Stavangerområdet. Ønsker du noe med kort gåavstand kan du sjekke ut Scandic Stavanger Park med bare 500 meter til sentrum av byen. Ser du etter et koselig sted å bo kan Stavanger Bed & Breakfast være verdt en titt, med kort avstand til bussholdeplass. Ønsker du en 100 meters gange til Stavangers shoppinggate Kirkegata kan du se på Best Western Havly.

MUSEER OG HISTORIE

Stavanger kommune er svært rik på historie som strekker seg mange hundre år tilbake i tid. Besøk Sverd i Stein i Hafrsfjord hvis du ønsker å se de tre store sverdene som er satt ned i svaberget til minnet om slaget i Hafrsfjord i 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Minnesmerket er et fredsymbol da sverdene er plassert i fjellet for aldri å bli brukt igjen. Det finnes også flere vikinggraver i området, Reiste steiner, og ruiner etter vikinghus. Er dette noe en interesserer seg for anbefales det å ta turen innom Arkeologisk Museum i Stavanger. Her har flere av funnene fra hele Rogaland blitt samlet. De har dessuten masse opplegg til barn, ta en titt på deres hjemmeside.

Ellers er jo Stavanger opphavet til Norges rikdom da det var her vi bandt mye av næringsdriften rundt olje i slutten av 1900-tallet. Er dette noe som interesserer deg kan du ta deg en tur på Norsk Oljemuseum.

Er du generelt gira på museumsrunden og barna enda ikke er slitne kan dere stikke bort på Barnas Museum og i samme bygg; Stavanger Museum med sin naturhistoriske avdeling. Spesielt gøy for de små kan være utstillingen “Skeive dyr og Smilende Skjeletter”!

UTENDØRSAKTIVITETER

Hva aktiviteter angår anbefales de fleste å gjøres på våren og sommeren for å unngå blås-bort-dager og regn. Besøk Stavangerområdet og ta del i en eller flere av festivalene som arrangeres her. I januar kan du oppleve Vintage: Jazz Festival; Livsgledefestival i mars; Vinfestival i april; Mablis, musikkfestival i juni og mange fler. Gjør et kjapt søk på nettet og du kan begynne å planlegge turen din.

Ta en tur i Klatreparken i Nedstrand. Her har de tilpasset aktivitet til både familie, venner, kolleger og klasseturer. Med totalt 78 hindre og 11-zip linere kan du umulig kjede deg her med utsikt mot vakre Tveitåsen!

Er du god til beins må du ta deg tid til å besøke Prekestolen: En av Norges største turistattraksjoner. Du kan enten ta bussen til parkeringsplassen og gå opp, eller ta en forfriskende sightseeing tur i Lysefjorden med båt. Med båt får du også mulighet til å gå i land og ta turen opp til Prekestolen. Gåturen tar ca. 2 timer en vei og mens du likevel er der oppe kan det anbefales å gå litt lenger til Kjerag. Den kjente kampesteinen som er kilt mellom to berg. Her er det mindre turister, men det er altså lenger og tyngre å gå opp dit.

Ta turen til Kongeparken, Vestlandets største opplevelsespark. Her kan man slå av en hel dag med morsomme aktiviteter for både store og små. Hit er det lett å komme seg med bil eller buss fra Sandes. I helgene kjøres det gratis buss til Kongeparken fra Stavanger. I parken kan du besøke sjokoladefabrikken hvor barn får lage sin egen Freia melkesjokolade. Parken huser Norges lengste bob-bane og Norges største karusell. De lanserer nye attraksjoner hvert år!

SURFING

Stavanger har flere av Norges vakreste og lengste sandstrender. Disse er ikke bare ypperlige for en kveldstur, bading eller soling, det er også et aktuelt sted for å surfe. Folk reiser langveisfra, til og med utenlands fra for å oppleve bølgene på Sola stranda. Er du nybegynner anbefales det å besøke på våren og sommeren. Kanskje du skal stikke innom Surfeskolen i Stavanger? Du kan få et dagskurs for en grei pris. Er du en avansert surfer og ønsker å utnytte de største bølgene besøker du på høsten og vinteren. Ikke fortvil over kulda, våtdraktkvaliteten nå til dags holder deg varm!

SENTRUM

Ønsker dere å holde dere i sentrum kan et besøk til øvre Holmgate være interessant. Denne delen av byen spekuleres det på om har røtter tilbake i middelalderen. Et karakteristisk sted du bør ta med deg kamera til. En romantisk liten del av byen med fargerike trehus. Hvis du vil se hvordan byen så ut på 1700-tallet kan du ta turen til Gamle Stavanger; med hvitmalte trehus i mange størrelser og fasonger. Ta turen til sentrum og se Domkirken. Ikke bare er kirken stappfull av historie, den er dessuten Norges eldste stående domkirkebygg og stod ferdig i 1150, 25 år etter Stavanger ble grunnlagt. Hvis været tillater det kan det være verdt det å ta en båttur for å se byen med et litt annet perspektiv. Kombiner det med å bade, og du har en skikkelig ferie. Du kan forøvrig også ta Ski båt til Sauda fra Stavanger. 2 timer og du er i snøen klar for en skiferie. Flott alternativ for de som ikke ønsker kø i dårlig bilføre. Her kan du lene deg tilbake og bare nyte turen!

Blir du i byen skal du kanskje en tur til Cardinal bar: Mest kjent for å ha størst utvalg av øl i Norge. “En god historie i hver flaske”, midt i Stavanger sentrum.

Ta deg litt tid til å planlegge turen, og du vil se at Stavanger har masse å tilby deg og den du eventuelt skulle reise med. Mange av tilbudene er gratis, så i bunn og grunn gjelder det bare å komme seg dit. Kan folk reise verden over for å besøke Stavanger, er det kanskje snart på tide å gripe sjansen!

Our top-rated cheap hotels in Stavanger

 • 1.548 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.207 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.573 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.626 kr per natt
  Anslått pris foraug. 2024
 • 928 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 955 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • Velg datoer for å se priser og tilgjengelighet
 • Velg datoer for å se priser og tilgjengelighet

Ofte stilte spørsmål om Stavanger