Hotell i Bergen (Hordaland, Norge)

  2.405 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 1. 1.539 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  2.328 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.485 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.397 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 2. 1.594 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.556 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 3. 1.433 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 4. 1.591 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 5. 1.824 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

Hotell i Bergen

Finn svært billige hoteller i Bergen, Norge. Søk og sammenlign prisene på overnattingstilbud for å finne de beste prisene på trivago

 • Omfattende hotellsøk for Bergen på nett
 • Finn et billig hotell i Bergen!
 • Bestill til en kjempegod pris!

Topprangert Hotels i Bergen

 • 1.438 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.539 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.325 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 2.090 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.173 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.461 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • Velg datoer for å se priser og tilgjengelighet

Bergen

Bergensere er kjent for å være veldig stolte av byen sin. Og etter et besøk i Vestlandets snart 1000 år gamle hovedstad vil nok mange reisende si seg enig i at det virkelig er en flott by. Sentralt plassert på kysten har Bergen gjennom flere hundre år vært et handelssentrum, og det setter sitt preg på byen den dag i dag.

Starter du besøket ditt i Bergen sentrum er den berømte Bryggen et naturlig sted å utforske nærmere. Dette er Bergens historiske bykjerne, og ble anlagt rundt år 1070. Den kalles også Tyskebryggen eller Hansabryggen og var det sentrale knutepunktet for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge i flere hundre år. I dag er den av Norges mest besøkte attraksjoner, og den befinner seg på UNESCOs anerkjente liste over verdens kulturarv.

OVERNATTING

Ønsker du også å bo i nærheten av den historiske arkitekturen kan du velge First Hotel Marin. Dette er et sentralt og klassisk hotell på Bryggen som passer både for turister og businessreisende. Hotellet har romslige og lyse værelser og flere har utsikt over Bryggen. Clarion Collection Hotell Havnekontoret er et av de andre hotellene i området.

Å GJØRE

Like ved Bryggen finner du en annen berømt Bergensattraksjon, nemlig Fløibanen. Dette er en skinnegående kabelbane som fra sitt utgangspunkt på Vetrlidsalmenningen tar deg opp til Fløyen. Turen opp til den øvre stasjonen tar ca 6 minutter og det er tre mellomstasjoner underveis. På toppen ligger utsiktspunktet på 320 meter over havet og her er utsikten over byen virkelig fin. Fløyen byr også på lekeplasser, kiosk, souvenirbutikk og du kan spise deg mett på ærverdige Fløien Folkerestaurant.

I Bergens sentrum, 150 meter fra Fløibanens utgangspunkt og rett ved Bryggen finner du også Fisketorget sentralt plassert og det er vel verdt et besøk! Dette torget er et stort utendørsmarked hvor du kan kjøpe sjømat, frukt, grønnsaker, kunsthåndverk og souvenirer. Åpningstidene varierer noe mellom sommer og vinter, så det kan være greit å sjekke litt på forhånd.

KULTUR

Bergen har også en variert teater, revy og musikkscene. Mange av Norges mest kjente musikere, skuespillere og komikere kommer herfra. Konsertscenen Hulen, som kalles byens bankende musikkhjerte, er et konsert- og utested drevet av studenter. Scenen ligger i tilfluktsrommet under Nygårdsparken og har holdt seg i drift siden 1969. Absolutt noe å sjekke ut om du vil ha med deg en konsert i løpet av oppholdet. Scenehuset Verftet er en annen kunst- og kulturarena som har et variert program året gjennom. Dansekompaniet Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, har sitt tilholdssted i Danseteatret i Bergen og tradisjonsrike Den Nationale Scene er byens største teater.

Besøker du Bergen i mai og juni bør du sjekke programmet for Festspillene. Festspillene ble etablert i 1953 og er Norges eldste og viktigste festival for musikk og teater. Gjennom årtiene har festivalen utviklet og etablert seg som et senter for den nordeuropeiske kunstscenen. Den er kjent for nye produksjoner innen både musikk, opera, teater og dans og kan skilte med en rekke urfremførelser. Det er også uteprogram og gratis arrangementer. I slutten av mai går Nattjazz, Bergens årlige jazzfestival av stabelen.

VINTEREN

Legger du derimot besøket til vinterstid mellom november og desember kan du ta deg en tur til en av verdens største pepperkakebyer – og det midt i Bergen sentrum. Siden 1991 har dette blitt en kjent og kjær tradisjon i byen, takket være at barnehager, skoler, bedrifter og mange tusen privatpersoner har bidratt. Dermed skulle det ikke være noe å si på julestemningen, uansett hva slags vær du får under oppholdet ditt.

Er du i sentrum er det også fint å spasere rundt og se på folkelivet, eller besøke noen av butikkene rundt Torgallmenningen. Dette er en bred aveny og et mye brukt sosialt møtested i byen. Deler av allmenningen er stengt for biltrafikk. Gaten var, som andre allmenninger Bergen, opprinnelig en branngate og fikk dagens utforming etter bygrannen i 1916.

Akvariet i Bergen er også et populært sted å besøke, og her passer det å være både sommer som vinter. Det ligger ikke langt fra sentrum. Fra bryggesiden av Bergen kan du for eksempel ta byfergen Beffen over Vågen. Denne sjarmerende fergen har vært en del av bybildet i over 100 år og er en liten opplevelse i seg selv. Vel framme er det en hyggelig spasertur opp til Akvariet, hvor du kan få med deg mating av pingviner, sjøløveshow og fisker i alle størrelser og farger. En sikker vinner om du er på familietur.

Å gå tur i ”smitt og smau” som bergenserne sier, er en topp aktivitet i Bergen uansett om du er på vei et sted eller bare går litt rundt. Dette er en hyggelig opplevelse og helt gratis, og det handler rett og slett om å gå i de mange trange bakgatene i byen og ta til seg stemningen der.

Byen har også små og trivelige overnattingssteder som Marken Gjestehus og Klosterhagen Hotell. Sistnevnte ligger i historiske omgivelser på rolige Nordnes i Bergen sentrum. Dette er en flott måte å oppleve både det gamle og det nye Bergen i kombinasjon.

Til slutt en liten påminnelse. Bergens beliggenhet nær havet og mellom de syv fjell er en sterk identitetsmarkør for byen og befolkningen, og er på mange måter med på å gi byen det særpreget som innbyggerne er så stolte av. Men det gjør også at Bergen er skikkelig våt by, med langt over 200 regnværsdøgn i året. Husk støvler og paraply og nyt besøket - uansett vær!

Our top-rated cheap hotels in Bergen

 • 1.793 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.565 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.460 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.603 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
  1.436 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024
 • 1.308 kr per natt
  Anslått pris forjuli 2024

Ofte stilte spørsmål om Bergen