Overnattingssteder funnet: 0
Bookingsider søkt på: 0
Sammenligner hotellpriser fra flere nettsteder ...
Overnattingssteder funnet: 0
Bookingsider søkt på: 0

Hotell i Roma (Lazio, Italia)

Laster

Hotell i Roma

Finn svært billige hoteller i Roma, Italia. Søk og sammenlign prisene på overnattingstilbud for å finne de beste prisene på trivago

  • Omfattende hotellsøk for Roma på nett
  • Finn et billig hotell i Roma!
  • Bestill til en kjempegod pris!

Roma-du vil alltid tilbake

Roma, Italias hovedstad, er som et levende, utendørs museum og hvor enn du snur deg er du omgitt av historie, kulturskatter, storslåtte bygg og duften av det italienske kjøkken. I Roma lever flere tusen år gammel historie side om side med moderne storbyliv, kafeer, restauranter og trendy butikker. Her er det umulig å kjede seg!

Sentrum- en spasertur gjennom verdensarven (husk gode sko)

Store deler av Romas sentrum innenfor de gamle bymurene står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. Byen kan nesten virke overveldende og uoversiktlig fordi det er så mye å se og oppleve. Et godt tips for deg som besøker byen for første gang er derfor å hoppe på en turistbuss som tar deg med på en rundtur blant de viktigste severdighetene. Når du har fått et overblikk kan du selv ta bena fatt, for mange av de store severdighetene som Peterskirken, Forum Romanum, Colosseum, Spansketrappen, Trevifontenen og Pantheon ligger innenfor gangavstand. De fleste gatene er smale og leder ofte frem til en liten piazza, en sildrende fontene, en kirke, et palass eller gamle minner fra den gangen byen var sentrum for det enorme Romerriket.

Sett deg ned ved en fortausrestaurant med en cappuccino som smaker slik en cappuccino skal og nyt følelsen av det historiske suset mens du hviler bena. Lytt til det syngende språket til italienerne som skravler og gestikulerer på bordet ved siden av, eller ta deg en tur inn i den lille kirken som ikke står nevnt i turistbøkene og la øynene hvile på vakker utsmykking og gamle veggmalerier. Mange av Romas kunstskatter befinner seg inne i byens rundt 400 kirker eller i museer, palasser og kunstgallerier. Blant de viktigste museene kan nevnes Vatikanmuseene, Lateranmuseet, museene på Kapitol, nasjonalgalleriet i Palazzo Barberini og museet og galleriet i Villa Borghese.

Vil du bo i sentrum så finnes det svært mange hoteller å velge mellom. På hotell Minerva Relais bor du bra og rimelig midt i smørøyet , bare få minutters gange til Pantheon, Piazza Venezia og Spansketrappen. Hotellet var opprinnelig et gammelt palass som i dag er renovert og modernisert , men følelsen av historie sitter fortsatt i veggene. Like i nærheten ligger det femstjerners hotellet Grand Hotel De La Minerve. Her bor du i det som på 1600-tallet var et hjem for en av Romas aristokratfamilier. Hotellet har bevart den elegante stilen, samtidig som det har en hyggelig og imøtekommende atmosfære. Rommene er lyse og moderne, og fra restauranten på takterassen kan du nyte utsikten over “Den evige stad” samtidig med middagen .

Besøk to stater på en gang (husk langbuksene)

Roma er Italias administrative, kulturelle og religiøse sentrum. Men byen omslutter også Vatikanstaten som styres av paven og er sentrum for den romersk-katolske kirke. De fleste som besøker Roma, besøker også Vatikanstaten. Hver søndag kan man få sin velsignelse av paven om man gjør som mange tusen andre - møter opp på Petersplassen. På Petersplassen troner også Peterskirken majestetisk og storslagent , og enda mer storslagent føles det når man går gjennom de store dørene og inn i det som er en av verdens største kirker. For å komme inn må bena være dekket til under knærne, slik reglene er i katolske kirker – både for kvinner og menn. Dimensjonene, og dekorasjoner og utsmykninger i gull og marmor vitner om pavemaktens storhetstid og rikdom. Det samme gjør Vatikanmuseene og det Sixtinske kapell som har inngang rundt kvartalet.

Det finnes mange bra hoteller å velge mellom i nærheten av Vatikanet og Peterskirken. På Residenza Paolo VI bor du bare 200 meter fra Petersplassen og kan nyte panoramautsikten over den storslåtte plassen fra hotellets takterasse. Det firestjerners hotellet var opprinnelig et gammelt kloster, men i dag er rommene langt fra spartanske. Møbler av kirsebærtre og interiør i klassisk italiensk design er med på å skape en lun, nesten hjemmekoselig atmosfære.

Romas restauranter-en løpetur for smaksløkene (glem slankekuren)

Når det dufter av hvitløk blandet med basilikum og olivenolje på hvert gatehjørne er det ikke fritt for at man fort blir sulten i Roma. Hver eneste piazza med respekt for seg selv har en klynge med restauranter og kafeer, men vil du dit romerne foretrekker å spise så ta en sidevei bort fra turiststrømmen.

Ikke sjelden er det den lille, bortgjemte restauranten innerst i et smug som serverer den beste pastaen og har den gode, lokale vinen. I Italia er ofte det enkleste det beste. Forsøk husets “antipasto” og skjerp apetitten med hjemmelagde oliven,grillede grønnsaker,utsøkt skinke og duftende småretter. Fortsett med “primo”, pasta-/risretter med for eksempel fløtesaus, tomatsaus, kjøttsaus eller pesto og avslutt med “secondo” av kjøtt eller fisk – om du vil spise på italiensk vis. Forsøk også å rydde litt plass i dessertmagen, i alle fall én gang. Sesongens ferske frukter smaker ekstra godt i Roma, det samme gjør tiramisu-en , for ikke å snakke om iskremen som italienerne liker å toppe med en liten kremdott. Mmmmm….Buon apetito!

Natteliv i Den evige stad (ta med danseskoene)

Mange romere foretrekker å tilbringe de sene kveldene rundt restaurantbordet, men ønsker du mer fart og liv om kvelden er Testaccio, Via Tor Millina og Trastevere stedene å dra. Her kryr det av barer, klubber og kafeer hvor du kan danse og høre musikk. I Trastevere finner du i tillegg mange restauranter, idylliske smågater og kirker. Her kan du for eksempel bo rimelig på Black and White G&G, et bed&breakfast hotell i hjertet av bydelen. Hotellet ble bygget i 2014, og fremstår som nytt og moderne. Gratis WIFI følger med.

Shopping-fra rimelig og bra til dyrt og eksklusivt (ikke glem lommeboka)

Designerbutikkene merket med Armani, Gucci og Doce & Gabbana finner du i smågatene rundt spansketrappen. Dersom lommeboken heller foretrekker vindus-shopping i disse gatene så ligger Via Nazionale og Via Cola di Rienzo ikke langt unna, og en kort buss-/eller metrotur fra sentrum finner du Via Appia Nuova der prisene ligger langt under enn i de mest kjente handlegatene. Klær og sko er gjennomgående litt rimeligere, og utvalget litt større, i Italia enn i Norge. Verdt å nevne for den som er på jakt etter brukte ting og antikviteter er også loppemarkedet i Trastevere som holder åpent hver søndag formiddag.

Arrivederci Roma

Det sies at om du kaster en mynt over skulderen og ned i Trevifontenen der Anita Ekberg i sin tid badet i filmen La dolce vita, så vil du komme tilbake til Den evige stad. Mynt eller ikke, de fleste kommer uansett tilbake av seg selv, for Roma ble ikke bygget på en dag, og det tar mange dager og uker og måneder for å få med seg alt som er å se. Har du først vært her en gang vil du gjerne tilbake. Arrivederci – på gjensyn!

Hoteller i Roma

Disse hotellene kan også være interessante for deg...

Bydelene - Roma

Severdigheter i Roma

Mest populære destinasjoner

Flere populære destinasjoner